Zmajska pivovara d.o.o.

Dobrodošli u kušaonicu Zmajske pivovare!

Ovdje možete uživati u svim pivima prve hrvatske craft pivovare direktno na izvoru. Na 8 pipa točimo piva iz stalne ponude, sezonska piva, limited seriju piva te povremeno ugošćujemo specijalna piva prijateljskih nam pivovara.

Prošećite po pivovari uz stručno vodstvo pivara (uz najavu), pročitajte časopis o craft i kućnom pivarstvu, obucite se u boje Zmajske pivovare, a sve što vas interesira, pitajte Grgu za šankom.

Dragi kućni pivari, dobro ste došli u našem prostoru konzumirati i podijeliti s prijateljima svoje kućne uratke, bez obveze konzumacije naših napitaka. Slobodno ponudite i Grgu. 🙂

Radno vrijeme

Pon - Čet 11 - 19h
Petak 11 - 20h

Subotom, nedjeljom i praznicima zatvoreno.

Zmajska pivovara kušaonica

Zmajska posla d.o.o.

Kreše Golika 3a
10 090 Zagreb
Tel: 091 5577 666

LISTA PIVA

PALE ALE

točeno / boca 0,33l
American pale ale / Alk.vol. 5,3% / 38 IBU

Svijetlo ale pivo s hmeljnim aromama manga i grejpa i punim tijelom.

PORTER

točeno / boca 0,33l
Robust porter / Alk.vol. 6,5%/ 32 IBU

Tamno ale pivo u kojem prevadava snažna aroma i okus kave, čokolade i sušenog voća.

PILS

točeno / boca 0,50l
Pilsner / Alk.vol. 4,8% / 35 IBU

Tajna ovog opako pitkog pilsnera savršen je omjer svježine i gorčine, cvjetne arome hmelja i naglašene sladne note - dobivene od ječma okupanog slavonskim suncem.

BERRY BUNNY

točeno / boca 0,33l
Raspberry - Strawberry Sour / Alk.vol. 5,5% / 5 IBU

Malina igra glavnu ulogu i u okusu i u aromi, nježno se sljubljuje s jagodom, a iz pozadine čitavu stvar zaokružuje decentna vanilija. Osim što je divno usklađene arome i kiselosti, ovo pivo je svojom rozom bojom i izrazito fotogenično.

THERAPY

točeno / boca 0,50l
Seisson ipa / Alk.vol. 3,9% / 35 IBU

Vrlo lagano i osvježavajuće pivo koje će vam jednako dobro sjesti na plaži i na poslovnom ručku. Udahnite tropske arome i odbacite sve probleme.

POZOJ

boca 0,33l
West coast IPA / Alk.vol. 7,3% / 70 IBU

Puno hmelja i veći udio alkohola čuvali su pivo na dugim plovidbama iz Engleske prema Indiji. Tako je i nastala IPA - india pale ale. Snažna gorčina hmelja zmajski će ugristi tvoje nepce, a nos preplaviti aromama grejpa.

NEW WORLD STOUT

točeno / boca 0,33l
Seisson ipa / Alk.vol. 5,8% / 45 IBU

AMERICAN STOUT
Tipični irski pivski stil zahmeljen američkim hmeljevima. Kavaste i blago čokoladne arome nastale kombinacijom šest vrsti sladova, popraćene su mirisima borovine i citrusa. Hmeljevi Amarillo i Simcoe.

MARCH ON

točeno / boca 0,33l
Red IPA / Alk.vol. 6,5% / 65 IBU

Ova red IPA je kuhana s posebnim PBS blendom hmeljeva Yakima Chief Hops. Punog je tijela, crvene boje i umjerene gorčine (IBU 65) s aromama tropskog voća, citrusa i vanilije i pristojnim udjelom alkohola od 6,5%.

BEARLY STRONG

boca 0,33l
American Strong Ale / Alk.vol. 9,99% / 50 IBU

Pivo je stila American Strong Ale koje smo skuhali s prijateljem Matijem iz estonske pivovare Lehe Pruulikoda uoči prošlogodišnjeg Zmajeva. To je bio samo početak jer ogroman dio posla učinile su bačve burbona u kojima je pivo odležalo osam mjeseci.
Dobili smo moćno (9,99 % ABV), zaokruženo i aromatično pivo, s toplim mirisima karamele, burbona, vanilije i kokosa.

CRYO FANG

točeno / boca 0,33l
West coast DIPA / Alk.vol. 8,3% / 80 IBU

Velik udio alkohola vješto kamufliraju arome naranče, grejpa, breskve i ananasa, a iz pozadine mirisi borovine i smole.

DEEP INTO THE FOREST

boca 0,33l
West coast IPA / Alk.vol. 6,5% / 65 IBU

Deep Into The Forest je West Coast IPA s okusom fantasy avanture. Naglašen prirodni sočan okus hmeljeva Simcoe, Chinook i Columbus i arome borovine, smole, grejpa i naranče čine ga tipičnim predstavnikom stila. Nešto je magično u kombinaciji citrusa i bora, potvrdit će oba gnoma i zmaj...

CHEF'S BEER

boca 0,375l
Old Ale, Flanders Brown / Alk.vol. 9,3% / 0 IBU

Pivo nastalo iz strasti prema vrhunskoj kuhinji i vrhunskome pivu. Kuhan je sa suhim grožđem maraštine i odležao 9 mjeseci u barrique bačvama u društvu mješovitih brettanomyces kultura. Pivo Chef’s beer osvojilo je zlatnu medalju na natjecanju European beer challenge (London, UK) u studenome 2020.
Majstorska vještina, kombinacija pivarskih i vinarskih tehnika i najkvalitetniji sastojci glavne su odlike ove kolaboracije!

*

Osim točenog piva i piva u boci, u našem taproom-u možete kupiti pivo na KARTON (24x0,33l / 12x0,66l) te pivo na BAČVE (25l) uz najam točionika.

Zmajska pivovara d.o.o.

ULASKOM NA NAŠU WEB STRANICU SLAŽETE SE DA STE STARIJI OD 18 GODINA.

ULAZ