Zmajska pivovara d.o.o.

MARCH ON:
pivo dviju revolucija

Zmajska pivovara 8.3. slavi 8. rođendan te kuhanjem prigodnoga piva na taj dan obilježava i dvije velike revolucije: onu za prava žena i hrvatsku craft revoluciju koja je započela osnutkom prve hrvatske craft pivovare

Sudjelovanjem u projektu Pink Boots Collaboration Brew Day Zmajska pivovara daje i lokalni doprinos edukaciji žena u craft pivarstvu.

Pink Boots Society američka je organizacija koja pomaže ženama u industriji proizvodnje piva, educira ih, osigurava školarine, ohrabruje i inspirira da napreduju u karijeri, a Pink Boots Collaboration Brew Day inicijativa je rođena iz želje članica da sudjeluju u Međunarodnom danu žena i njegovoj tradiciji borbe za ženska prava, prije svega prava na rad i obrazovanje. Mogu sudjelovati organizacije, pivovare i pojedinci i to tako da kuhaju pivo s njihovim blendom hmelja Pink Boots.

Ova se akcija u svijetu održava četvrti put, a Zmajska pivovara jedina je pivovara ne samo u državi ili regiji, već u širem europskom susjedstvu koja se ove godine u nju uključila.

Na osmi rođendan Zmajske pivovare i Dan žena, 8.3.2021. ženska ekipa pod vodstvom nagrađivane i cijenjene homebrewerice kuhat će pivo s blendom hmeljeva Pink Boots.

Pivo dviju revolucija će se, prigodno, zvati MARCH ON.

Riječ je o pivu stila Red IPA, punog tijela, crvene boje (EBC 30) i umjerene gorčine (IBU 65), s aromama tropskog voća, citrusa i vaniline i pristojnim udjelom alkohola u volumenu (ABV 6,5 %).

Kupnjom piva MARCH ON donira se novac udruzi Pink Boots Society, ali i lokalno za dodatnu edukaciju spomenute homebrewerice.

Svojim se Marchom Zmajska pivovara i globalno i lokalno uključuje u obilježavanje Međunarodnoga dana žena slavljenjem postignuća žena, ali i zagovaranjem jednakih prava na rad i obrazovanje i konkretnom akcijom.

As we come marching, marching, we bring the greater days!
(James Oppenheim, Bread and Roses, 1911.)

Uz to, a i dalje u duhu Dana žena, MARCH ON, pivo koje su kreirale i skuhale isključivo žene, svojevrstan je hommage pivaricama koje su tisućljećima proizvodile pivo.

Utkane u drevne legende od Mezopotamije i Egipta sve do Finske, one koje su ga stoljećima proizvodile i pile (pivo se dugo i u mnogim kulturama smatralo ženskim pićem) i prehranjivale obitelji prodajom piva, gotovo su nestale u pomračenju mozga u kasnosrednjovjekovnom lovu na vještice, a potom su, nakon prohibicije, i zaboravljene (tek početkom proizvodnje piva u tvornicama, počeli su ga raditi muškarci) i kasnije svedene tek na one koje koje muškarcu - zavodljivo - dodaju to (sada odjednom muževno) piće. Tek craft revolucija vraća zanat svojim tvorkinjama.


MARCH ON!
Zmajska pivovara d.o.o.

ULASKOM NA NAŠU WEB STRANICU SLAŽETE SE DA STE STARIJI OD 18 GODINA.

ULAZ