Zaštita privatnosti

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA

Zmajska pivovara d.o.o. (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) poštuje vašu privatnost i temelji svoje web stranice www.zmajskapivovara.hr na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Vrlo nam je važno da s osobnim podacima korisnika postupamo tako da poštujemo vaša temeljna prava i slobode, uz posebni naglasak na povjerljivosti podataka. Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA

Zmajska pivovara d.o.o. (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) poštuje vašu privatnost i temelji svoje web stranice www.zmajskapivovara.hr na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Vrlo nam je važno da s osobnim podacima korisnika postupamo tako da poštujemo vaša temeljna prava i slobode, uz posebni naglasak na povjerljivosti podataka.

Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Primjena

Ovom Izjavom o zaštiti privatnosti Zmajska pivovara d.o.o. želimo osigurati maksimalnu transparentnost u pogledu našeg korištenja vaših osobnih podataka.

Prikupljanje podataka

Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom date takve informacije. Podatke o Vama prikupljamo prilikom prijave na newsletter. Podaci koje prikupljamo su Vaše ime I prezime te adresa e-pošte.

Trebali biste imati na umu da se neosobne informacije i podaci mogu automatski prikupljati putem naših Internet servera ili korištenjem „kolačića“. Politiku o kolačićima možete pročitati u nastavku.

Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, broj ispunjenih obrazaca, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice, vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.

Obrada podataka

Podatke dobivene o Vama koristimo radi povremenog slanja e-poruka odnosno newslettera (koje se tiču povremenog primanja vijesti (ako to želite), ažuriranja, informacija o proizvodima, uslugama, događanjima u našem taproomu itd.)

Poveznice s trećim stranama

Na našoj web stranici ne nudimo niti pružamo usluge ili proizvode trećih strana.

Kolačići i njihova uporaba

Kako bi ova web stranica radila pravilno, te kako bi Zmajska pivovara efikasnije mogla vršiti daljnja unaprjeđenja iste, u svrhu poboljšavanja iskustva pregledavanja, web stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija u obliku kolačića (eng. cookies). Kolačići su sastavni dio suvremenih web-stranica i sami po sebi nisu štetni, ne sadržavaju viruse, trojance ili neke druge maliciozne kodove.

Što su kolačići? Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu Vam vidljive. Ipak, postavke internetskog preglednika možete promijeniti i tako sami izabrati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, te pobrisati spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika i slično.

Kolačići se u praksi prvenstveno dijele prema kriteriju invazivnosti:

  • Privremeni ili susret kolačići
  • Trajni ili pohranjeni kolačići
  • Vlastiti kolačići
  • Drugi kolačići

Za potrebe web-stranice Zmajske pivovare koriste se privremeni kolačići. Oni su obavezni za djelovanje sistema za uređivanje i prikaz sadržaja i omogućuju pravilno primanje elektronskih poruka i sadržaja na internetskoj stranici.

Kakav izbor imate u vezi kolačića? Isključivanjem kolačića odlučujete da nećete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite Internet preglednik koji koristite.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera (stranica na engleskom jeziku)
Safari

Imajte na umu, blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati ovu web stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam možda neće biti dostupne.

Ako želite saznati više o kolačićima, uključujući i informacije o tome kako se kolačići postavljaju te kako možete upravljati njima ili ih isključiti, posjetite web stranicu www.allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.eu. Ako želite onemogućiti praćenje putem servisa Google Analytics na svim web smjestima, posjetite web stranicu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Zaštita vaših podataka

Kako bismo zaštitili osobne podatke koje šaljete preko ove web stranice, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Ograničavamo pristup Vašim osobnim podacima samo onim zaposlenicima koji trebaju znati te informacije kako bi Vam pružili neke koristi ili usluge.

Rok čuvanja podataka

Vaše osobne podatke dobivene putem prijave na newsletter čuvamo i štitimo dok ne zatražite brisanje sa naše newsletter liste.

Prikupljanje osobnih podataka od naših kupaca i poslovnih partnera

Iako se zaštita osobnih podataka prvenstveno odnosi na fizičke osobe, čak je i u poslovanju s pravnim osobama ili fizičkim osobama koje obavljaju poslovnu djelatnost nužno osigurati navedenu zaštitu.

U svakodnevnom poslovanju, često nas kontaktiraju zaposlenici kupaca, odnosno vlasnici ili direktori poslovnih subjekata s kojima poslujemo, te kroz takav kontakt često prikupljamo njihove osobne podatke (ime i prezime, privatni broj mobitela ili fiksne linije, te privatnu e-mail adresu). Svrha navedene komunikacije je ostvarivanje bržeg i efikasnijeg poslovnog kontakta.

Budući da navedene osobe nužno djeluju u ime poslovnog subjekta u kojem su zaposleni ili kojeg zastupaju, prikupljanje takvih osobnih podataka je nužna za izvršavanje zajedničkog poslovnog cilja (ugovora), koji se prvenstveno sastoji u plasiranju našeg piva kroz ponudu tih poslovnih subjekata, a zatim i kroz naš logistički ili marketinški support raznim manifestacijama.

Ukoliko navedene osobe od nas to zatraže, navedeni osobni podaci koje smo prikupili na gore navedeni način biti će bez odgode izbrisani, te ih više nećemo koristiti radi kontaktiranja odnosnog poslovnog subjekta, niti u bilo koje druge svrhe. Isto vrijedi i za promjenu/ažuriranje navedenih osobnih podataka.

Vaša prava

Ako želite znati koje je vaše podatke prikupilo društvo Zmajska pivovara d.o.o. i u koje svrhe će se ti podaci obrađivati, ili ako želite izmijeniti ili dopuniti vaše osobne podatke ili zatražiti da se uklone, možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima, njihovu izmjenu, dopunu ili uklanjanje. Također možete uložiti prigovor na obradu svojih osobnih podataka. Možete to učiniti slanjem poruke e-pošte na info@zmajskapivovara.hr.

Vaša privola

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP)

Promjene naše politike privatnosti

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 30. srpnja 2019. godine.

Pitanja

Ako imate pitanje ili prigovor vezan uz našu politiku zaštite privatnosti, molimo obratite nam se na adresu info@zmajskapivovara.hr.

Zmajska pivovara d.o.o.

ULASKOM NA NAŠU WEB STRANICU SLAŽETE SE DA STE STARIJI OD 18 GODINA.

ULAZ